Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Chirurgie Pediatrica

Chirurgia pediatrică

Copilul tău are nevoie
de cea mai bună soluție

  • Profesionalism
  • Intervenții moderne
  • Spitalizare premium

Știai că cel mai mic pacient operat la Arcadia avea 3 zile în momentul intervenției?

Intervențiile de chirurgie pediatrică acoperă perioada neonatală și toate etapele de dezvoltare ale copiilor până la adolescență și nu se limitează la o anumită arie anatomică.

La Arcadia, intervenţiile de chirurgie pediatrică sunt realizate minim-invaziv, laparoscopic, beneficiile fiind extrem de importante pentru micul pacient: durere postoperatorie redusă, reluarea rapidă a tranzitului intestinal, durată minimă a spitalizării, reluarea rapidă a activităţilor, rată redusă a complicaţiilor, aspect estetic bun.

Pentru o copilărie fără griji

Echipa medicală

doc

Dr. Dan Apostol

Medic primar Chirurgie și Ortopedie pediatrică
doc

Dr. Ovidiu Bărbuță

Medic primar Chirurgie pediatrică
doc

Dr. Iulia Ciongradi

Medic primar Chirurgie pediatrică
doc

Dr. Sebastian Ralea

Medic specialist Chirurgie Generală (adulți) și medic specialist Chirurgie Pediatrică, Șef Departament Specialități Chirurgicale
doc

Dr. Romulus Adrian Roșca

Medic specialist Chirurgie pediatrică
doc

Dr. Ioan Sârbu

Medic specialist Chirurgie pediatrică
doc

Dr. Ana Maria Scurtu

Medic primar Chirurgie pediatrică
doc

Dr. Sergiu Straticiuc

Medic primar Ortopedie și Traumatologie pediatrică, Medic specialist Chirurgie pediatrică
doc

Dr. Adnana Dina Jaramani Toma

Medic specialist Chirurgie Pediatrică

Cele mai frecvente afecțiuni chirurgicale la copii

Hernia inghinală la copii

Hernia reprezintă cea mai frecventă patologie pentru care se intervine chirurgical la copil. În momentul în care părintele sau medicul observă o umflătură în zona inghinală şi/sau a organelor genitale, este necesar un consult chirurgical, chirurgul pediatru fiind cel care poate stabili diagnosticul şi necesitatea unei intervenţii chirurgicale, tipul şi momentul acesteia, fiind şi cel care va realiza operaţia în cazurile în care este necesară.

Află mai multe
Testicolul necoborât

În cazul testicolului necoborât, tratamentul este întotdeauna chirurgical. Intervenţia prin care chirurgul pediatru va muta testiculul în poziţia lui anatomică firească poartă numele de orhidopexie. Aceasta poate fi efectuată clasic sau laparoscopic, în funcţie de localizarea testiculului. Dacă este prezentă o hernie inghinală de însoţire, se va opera în acelaşi timp.

Află mai multe
Varicocelul la copii

Varicocelul reprezintă una dintre principalele cauze de infertilitate la bărbați. De regulă poate fi diagnosticat ușor și câteodată nu necesită tratament. Totuși, dacă varicocelul determină simptome, se recomandă tratamentul chirurgical precoce pentru a evita complicațiile. În cazul oricărei suspiciuni de varicocel sau afecțiune în sfera genitală, se recomandă un consult de specialitate efectuat de către chirurgul pediatru.

Află mai multe
Hipospadiasul la copii

Hipospadiasul este o malformație congenitală, pentru care tratamentul este strict chirurgical. Vârsta optimă pentru operație este între 6-18 luni.
Rezolvarea hipospadiasului presupune o operație complexă și diferită de la un caz la altul. În momentul în care există un diagnostic de acest fel, este necesară o consultație de chirurgie și urologie pediatrică, care va stabili tipul și severitatea afecțiunii, precum și necesitatea și momentul optim al corecției chirurgicale.

Află mai multe
Hidrocelul la copii

Hidrocelul reprezintă o acumulare nedureroasă de lichid în jurul unuia sau ambelor testicule. Poate fi congenital sau dobândit.
Întotdeauna când există suspiciunea de hidrocel sau se observă orice modificare la nivelul organelor genitale ale bebeluşului, copilul trebuie luat în evidenţă de către un chirurg pediatru, care să stabilească diagnosticul cu certitudine, să urmărească evoluţia şi să decidă conduita ulterioară.

Află mai multe
Hemangioamele infantile

Hemangiomul infantil este o tumoră vasculară benignă (necanceroasă), o aglomerare de vase de sânge suplimentare, crescute anormal. Această afecțiune este cea mai des întâlnită tumoră benignă din copilărie: apare la aproximativ 10-12% dintre nou-născuți, de 3-5 ori mai frecvent la fetițe decât la băieței și într-un procent de 22-30% la prematuri și în sarcinile gemelare.

Află mai multe

Servicii de chirurgie pediatrică

Chirurgia pediatrică - avantaje la Arcadia

Bloc Operator

Bloc
Operator

Vezi detalii
Anestezie-Terapie Intensivă

Anestezie-Terapie
Intensivă

Vezi detalii
Spitalizare Premium

Spitalizare
Premium

Vezi detalii
Mediu Spitalicesc Sigur și Curat

Mediu Spitalicesc
Sigur și Curat

Vezi detalii

Când cel mic este sănătos, sunteți fericiți

Testimonial Chirurgie Vasculara

Sănătatea fetiței mele este mereu pe primul loc pentru noi. Din acest motiv am ales ca intervenția chirurgicală să aibă loc la Arcadia. Și am făcut cea mai bună alegere. Mulțumim.

Ana-Maria,
mămică pacientă Chirurgie Pediatrică
Testimonial Chirurgie Vasculara

Mihai a fost operat aici, în Arcadia, de apendicită. Avea doar 5 ani. Ne-a fost teamă la început dar, după ce am cunoscut medicii și am văzut cum arată spitalul, am fost convinși că am decis bine.

Lucian,
tătic pacient Chirurgie Pediatrică
Testimonial Chirurgie Vasculara

Aici am găsit ceva cu totul special. Medici care mi-au dat liniștea și încrederea de care am nevoie. Sunt foarte fericită că pot pleca acasă cu un copil sănătos.

Cristina,
mămică pacient Chirurgie Pediatrică

Știința Arcadia