Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000
Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002
Servicii spitalizare cardio
0755 100 718
Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566
Copilul tău are nevoie
de cea mai bună soluție
Știai că cel mai mic pacient operat la Arcadia avea 3 zile în momentul intervenției?
Intervențiile de chirurgie pediatrică acoperă perioada neonatală și toate etapele de dezvoltare ale copiilor până la adolescență și nu se limitează la o anumită arie anatomică.
La Arcadia, intervenţiile de chirurgie pediatrică sunt realizate minim-invaziv, laparoscopic, beneficiile fiind extrem de importante pentru micul pacient: durere postoperatorie redusă, reluarea rapidă a tranzitului intestinal, durată minimă a spitalizării, reluarea rapidă a activităţilor, rată redusă a complicaţiilor, aspect estetic bun.
Hernia reprezintă cea mai frecventă patologie pentru care se intervine chirurgical la copil. În momentul în care părintele sau medicul observă o umflătură în zona inghinală şi/sau a organelor genitale, este necesar un consult chirurgical, chirurgul pediatru fiind cel care poate stabili diagnosticul şi necesitatea unei intervenţii chirurgicale, tipul şi momentul acesteia, fiind şi cel care va realiza operaţia în cazurile în care este necesară.
Află mai multeÎn cazul testicolului necoborât, tratamentul este întotdeauna chirurgical. Intervenţia prin care chirurgul pediatru va muta testiculul în poziţia lui anatomică firească poartă numele de orhidopexie. Aceasta poate fi efectuată clasic sau laparoscopic, în funcţie de localizarea testiculului. Dacă este prezentă o hernie inghinală de însoţire, se va opera în acelaşi timp.
Află mai multeVaricocelul reprezintă una dintre principalele cauze de infertilitate la bărbați. De regulă poate fi diagnosticat ușor și câteodată nu necesită tratament. Totuși, dacă varicocelul determină simptome, se recomandă tratamentul chirurgical precoce pentru a evita complicațiile. În cazul oricărei suspiciuni de varicocel sau afecțiune în sfera genitală, se recomandă un consult de specialitate efectuat de către chirurgul pediatru.
Află mai multeHipospadiasul este o malformație congenitală, pentru care tratamentul este strict chirurgical. Vârsta optimă pentru operație este între 6-18 luni.
Rezolvarea hipospadiasului presupune o operație complexă și diferită de la un caz la altul.
În momentul în care există un diagnostic de acest fel, este necesară o consultație de chirurgie și urologie pediatrică, care va stabili tipul și severitatea afecțiunii, precum și necesitatea și momentul optim al corecției chirurgicale.
Hidrocelul reprezintă o acumulare nedureroasă de lichid în jurul unuia sau ambelor testicule. Poate fi congenital sau dobândit.
Întotdeauna când există suspiciunea de hidrocel sau se observă orice modificare la nivelul organelor genitale ale bebeluşului, copilul trebuie luat în evidenţă de către un chirurg pediatru, care să stabilească diagnosticul cu certitudine, să urmărească evoluţia şi să decidă conduita ulterioară.
Hemangiomul infantil este o tumoră vasculară benignă (necanceroasă), o aglomerare de vase de sânge suplimentare, crescute anormal. Această afecțiune este cea mai des întâlnită tumoră benignă din copilărie: apare la aproximativ 10-12% dintre nou-născuți, de 3-5 ori mai frecvent la fetițe decât la băieței și într-un procent de 22-30% la prematuri și în sarcinile gemelare.
Află mai multeSănătatea fetiței mele este mereu pe primul loc pentru noi. Din acest motiv am ales ca intervenția chirurgicală să aibă loc la Arcadia. Și am făcut cea mai bună alegere. Mulțumim.
Ana-Maria,Mihai a fost operat aici, în Arcadia, de apendicită. Avea doar 5 ani. Ne-a fost teamă la început dar, după ce am cunoscut medicii și am văzut cum arată spitalul, am fost convinși că am decis bine.
Lucian,Aici am găsit ceva cu totul special. Medici care mi-au dat liniștea și încrederea de care am nevoie. Sunt foarte fericită că pot pleca acasă cu un copil sănătos.
Cristina,Formațiunile tumorale linguale și sublinguale sunt mai rare la copii comparativ cu populația adultă, și atunci când apar, de cele mai multe ...
citește mai departeMalformațiile congenitale de tract genital feminin sunt definite ca deviații de la anatomia normala, deviații ce apar ca urmare a unei perturbări în ...
citește mai departe